FOOD&BEVERAGE MANAGEMENT


اولین مرجع مدیریت غذا و نوشیدنی

 

آنتی اکسیدانها شامل مواد مغذی(ویتامینها و املاح معدنی) و

آنزیمها (پروتئینهای موجود در بدن که در واکنشهای شیمیائی

نقش کمکی دارند)هستند.به نظر میرسد این مواد در جلوگیری

از ایجاد بیماریهائی مانند سرطان،بیماریهای قلبی،سکته

مغزی،آلزایمر،آرتریت روماتئید،کاتاراکت یا آب مروارید نقش

مهمی داشته باشند.

از آنزیمهای بدن میتوان کاتالاز،آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و

مهمتر از همه هرمون ملاتئنین را نام برد.اگر چه سیستمهای

آنزیمیمتعددی برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بدن وجود دارد

ولی ویتامینهای C وE ،بتاکاروتن و سلنیم نیز به عنوان یک ماده

معدنی نقش آنتی اکسیدانی مهمی را ایفا میکنند.اما نکته مهم

و اساسی این است که بدن قادر به تولید این ویتامینها و مواد

معدنی نیست،بنابراین بایستی از طریق غذا آنها را تامین

کند.بیشتر از 4000 ترکیب آنتی اکسیدانی در غذاها وجود دارد

ولی بیش از همه ویتامینهای E،C و بتا کاروتن و آنتی

اکسیدانهای موجود در میوه های رنگی

 خصوصا انار،انگورقرمز،آلبالو،گوجه فرنگی و نیز هرمون ملاتونین

که در غده صنوبری مغز ساخته میشود و در آلبالو نیز به میزان  

زیادی وجود دارد،مهم هستند.مصرف بیشتر آنتی اکسیدانها

زمینه ای را فراهم میکنند که بدن به راحتی رادیکالهای آزاد را از

بین ببرد.

آنتی اکسیدانها را به دو دسته میتوان تقسیم کرد:

پیشگیری کننده :که موجب کاهش سرعت آغاز واکنش های

زنجیره ای توسط رادیکالهای آزاد میشوند.

زنجیره شکن:که از گسترش واکنشهای اکسیداسیون جلوگیری

میکنند .

                                  ماهنامه تخصصی شادلی شماره۴

                                                                      آذر ٨٨