FOOD&BEVERAGE MANAGEMENT


اولین مرجع مدیریت غذا و نوشیدنی

 

تاریخچه کباب کوبیده

تا به حال چند بار از خودتون سوال کردین چرا به این کباب آبدار و خوشمزه که روی آتیش زغال پخته میشه میگن کوبیده؟

و آیا واقعا کباب کوبیده همینه که ما امروزه تو اکثر رستورانها و یا کبابیها و...میبینیم و گاهی از خوردنش لذت میبریم و گاهی هم پس از خوردن اون.........................

واقعا این کباب کوبیده چیه یا بهتر بگم در اصل چی بوده که تا این اندازه خاطرخواه داشته و داره؟......و  چیزی که امروزه در اکثر رستورانها و کبابیها به اسم کوبیده میخوریم چیه!؟

خوب،صاحبان اصلی این کباب آذری زبانان بناب بوده اند،که به مرور زمان و کوچ آنان از سرزمین مادریشان به دیگر نقاط و گردشگرانی که از این منطقه بازید میکرده و با این کباب آشنا میشدند،طعم و مزه خوش این کباب را در سراسر کشور گسترش دادند،اما گذشت زمان  و صنعتی شدن زندگی مردم همانطور که بسیاری از فرهنگهای اصیل گذشته را تغییر داد،نحوه آماده سازی و ترکیب این کباب لذیذ را نیز دگرگون کرد تا جائی که تقریبا آنچه امروزه به عنوان کباب کوبیده در رستورانها عرضه میگردد و مردم با طعم آن آشنایی دارند،با آنچه که اصل این کباب بوده بسیار متفاوت است.

علت نامگذاری این کباب به کوبیده را باید در نحوه آماده سازی گوشت آن جستجو کرد،زیرا برای عمل آوری گوشت جهت تهیه یک کباب خوب:گوشت گوسفند را صاف کرده و درون هاونهای بزرگ میریختند و با مقداری نمک و فلفل مخلوط میکردند،سپس با استفاده از گوشت کوبهای چوبی بزرگ،ساعتها مخلوط فوق را میکوبیدند تا به صورت خمیری چسبناک درآید در این مرحله گوشت برای به سیخ کشیدن وپختن روی زغال آماده بود.

با کمی دقت متوجه میشویم که درمراحل عمل آوری گوشت از خرده گوشت،تخم مرغ،نان خشک،آرد نخودچی ودیگر افزودنیها به هیچ وجه استفاده نمیشده،به همین دلیل آنچه در گذشته با عنوان کباب کوبیده عرضه میشده با آنچه امروزه عرضه میگردد کاملا تفاوت داشته ومتاسفانه دیگر اثری از آن کباب لذیذ دیده نمیشود.

                                   انوشیروان اسلامی

                                                   تیرماه ١٣٨٩